Több mint 30000 szőnyeg, a legjobb áron
+36 1 396 8062
+36 30 158 4562
Ingyenes szállítás az ország egész területén
30 napig visszatérítés vagy csere

Hasznos információ

Szőnyegeink alapanyagai

Gyapjú

Material-1

Gyapjú - A birkagyapjú textil alapanyag, amelyet juhszőrből nyernek. Évente legalább 3 kg gyapjút lehet nyerni juhokról, néhány fajtából akár 18 kg-t is. A gyapjút évente egyszer vagy kétszer vágják le, majd a minőség szerint bizonyos minőségi osztályokra osztják. A juhgyapjú fontos mellékterméke a lanolin, viaszos zsír. A kozmetikai, textil-, bőr-, orvos és gyógyszeriparban használják. A lanolin elengedhetetlen a kézzel csomózott szőnyegekhez - minden kézzel csomózott szőnyeget lefed, és megvédi a szennyeződéstől.

Selyem

Material-1

Selyem - A természetes selyem a selyemhernyóktól származnak. Ezek a gyorsan beállódó váladékok szericinnel kötött vékony szálakat képeznek. A selyemfonal hossza általában 300–900 m.

Viszkóz

Material-1

Viszkóz - Regenerált cellulóz alapú rost. Előállításának alapanyaga általában pamut, fa vagy más nyersanyag, amely magasabb cellulóztartalommal rendelkezik. Elsősorban a selyem helyettesítésére állítják elő a 19. századtól, ezért gyakran "selyemnek" nevezik.

Poliészter

Material-1

Poliészter- A poliészter szálak szintetikus termékek. A legfontosabb tulajdonságok a magas fényállóság, az időjárási hatások és a mikroorganizmusok, valamint az alacsony nedvességszívó képesség.